Så skapar du ett riktigt bra blogginlägg

Är det så att du bloggar men känner att du vill dra fler läsare till den? Då har jag ett gäng med tips för dig att följa. För att få läsare så gäller det att ha bra inlägg. Framtvingade inlägg utan poäng är trista att läsa och det ger dig inga följare. 

Läsare märker ofta skillnaden på om inlägget har haft en klar tanke som arbetats fram till en bra slutkläm eller om inlägget har slängts ihop bara för att uppdatera bloggen snabbt.

Välj ett bra ämne

Du bör allra först bestämma dig för ett enda ämne och sedan hålla dig till det genom hela ditt inlägg. Det är lättare då för dig själv att fokusera på just det. Att summera en hel vecka, kan bli rörigt, särskilt om det hänt mycket. Då är det bättre att du varje dag skriver om just den dagen. 

Tänk på din titel

Det är viktigt att du har en bra titel på ditt inlägg. Helst ska titeln så att säga sammanfatta vad ditt inlägg handlar om, så väl som att den ska väcka läsarens nyfikenhet så att de vill läsa hela ditt inlägg.

Första stycket är viktigast

Viktigaste delen i ditt inlägg är första stycket. Eller till och med första meningen. Det måste vara något som fångar läsaren så att de bestämmer sig för att de vill läsa resten. 

Ha en bra poäng

Det är inte fel att avsluta ditt inlägg med att ha en slags poäng eller ett påstående. Det kan vara något som förvånar, upprör eller framkallar någon form av reaktion hos läsaren. Det gör att de kommer minnas ditt inlägg. Det gäller att du ger läsaren ett bestående intryck, så att de kommer tillbaka och läser dina andra inlägg med. 

Använd bilder

Det är extremt viktigt att ha med en bild eller gärna flera i ditt inlägg. Inlägg utan bild kommer att se riktigt tråkiga ut i "RSS läsare" som exempelvis Bloglovin. Det kan leda till att ingen klickar sig vidare för att läsa. Se bara till så att bilden har en koppling till det du skriver om.

Kontrollera kvaliteten

Även om du har bra titel, bra inlägg, en poäng och bilder, så kan det bli helt förstört genom att du har en dålig stavning, konstig grammatik och för långa meningar. Se därför till att du korrekturläser innan du publicerar. 

Sprid ditt inlägg

För att få fler läsare så kan du själv sprida inlägget på Facebook, Twitter och övriga sociala medier.

Konversera med läsare

Om du får kommentarer i din blogg på ditt inlägg, så är det viktigt att du svarar på dem. Det är viktigt att ha en bra kommunikation med dina läsare. Ge gärna en kommentar tillbaka på deras blogg, för att bygga en långsiktig relation. 

27 May 2020