Testa affiliate

Ett sätt att tjäna pengar på sin blogg, det är att jobba med det som kallas för affilate. Affiliate går ut på att du har en sajt, hemsida, blogg eller liknande som slussar trafik till någon annan i utbyte mot betalning. Antingen får du betalt per avslut, till exempel när en kund du har passat vidare handlar. Eller så får du betalt per besökare som du slussar vidare.

Det gäller att lägga ner tid och energi för att kunna börja tjäna pengar. Det är bra att ha en snygg hemsida eller blogg, egen domän, webbhotell och så vidare.

Som affiliate kan du tjäna pengar på varje klick. Dock är det mer vanligt att du får en viss % på produkten eller tjänsten som säljs via din sajt. Om du gör reklam för låt oss säga smink, så kan besökare klicka på den annons eller länk du lägger på din sida. De kommer då slussas vidare till butiken som säljer just detta smink. Köper de då produkter så får du en viss procent av produktens värde. Om du får 10 % i arvode för en produkt som kostar 500 kronor får du alltså 50 kronor.

För att komma igång behöver du gå med i ett eller flera affiliatenätverk. Det finns flera olika att använda dig av. Ett affiliatenätverk har många annonsörer som säljer alla möjliga sorters produkter och tjänster. Välj ut en annonsör som har en produkt eller tjänst som passar din sajt. Om annonsören godkänner din ansökan är det bara att lägga upp en annons eller fler på din hemsida, eller skriva om produkten med länk via affiliatenätverket till företaget i fråga. När du är inloggad på affiliatenätverket ser du hur många klick du har fått och hur mycket du har tjänat.

18 Oct 2019